Terug naar het overzicht

Muziek en geluid is onze lust en ons leven.

Excellent sound levert een bijdrage om een comfortabele woon- en werkomgeving te creëren door middel van akoestiek. Dit doen wij door het leveren en te passen van kwaliteitsproducten voor jacht- en scheepsbouw, automotive, en ruimte -akoestiek.

Muziek en geluid is onze lust en ons leven.

Excellent sound levert een bijdrage om een comfortabele woon- en werkomgeving te creëren door middel van akoestiek. Dit doen wij door het leveren en te passen van kwaliteitsproducten voor jacht- en scheepsbouw, automotive, en ruimte -akoestiek.

De kennis van akoestische oplossingen zijn ontstaan vanuit jaren lange ervaring in het installeren en realiseren van geluidsystemen voor in de auto, boot of huiskamer.

Muziek weergave kan niet zonder audio/video apparatuur, maar en de kwaliteit van muziekweergave is onlosmakelijke verbonden met de akoestische omstandigheden

De belangrijkste vraag bij het beoordelen van akoestiek is of de akoestiek van een ruimte overeenkomt met de gewenste functie van deze ruimte.

Een geluidsmeting is een uitstekend middel om de akoestiek van een ruimte vast te stellen. Op basis van de meetgegevens kan beoordeeld worden of de ruimte al dan niet voldoet aan de gebruikerseisen.

Daar waar het creëren van geluid wordt geoptimaliseerd ontstaat de zoektocht naar het tegengaan. Wij vinden wij dat dit net zoveel aandacht verdiend als het creëren van geluid.

Akoestiek en werkplek

Bij het inrichten van woon en werk ruimtes om rust en comfort te creëren wordt akoestiek vaak vergeten. Toch is akoestiek eigenlijk de belangrijkste eigenschap voor het hebben of creëren van en comfortabel, productief en gezonde omgeving.

Akoestiek in huis of werkplek is dus van een groot belang, zeker wanneer u echt last krijgt van Nagalm. Nagalm kan zonder de juiste oplossingen, een zeer storende factor zijn. Een ruimte kan hierdoor bijvoorbeeld kil en niet gezellig aanvoelen.

Daarnaast kan een slechte verstaanbaarheid door slechte akoestiek voor irritaties zorgen en onopgemerkt zelfs problemen in uw omgeving sluipen die veroorzaakt worden door een verkeerde akoestiek, zoals concentratieverlies, vermoeidheid en zelfs stress

Als u benieuwd bent naar welke akoestische verbeteringen er in uw omgeving mogelijk zijn, biedt Excellent sound u de oplossing.

Excellent Sound biedt een complete dienstverlening, van akoestisch advies en geluidsmetingen tot het leveren en monteren van verschillende geluidsabsorberende materialen om de akoestiek in huis of werkplek te verbeteren.

Akoestiek en Audiosysteem

Een goed geluid begint met een goede ruimte. Een ruimte met gecontroleerde galm, reflecties en demping.

Iedere kamer is anders en het maakt niet uit wat voor een audio-installatie u heeft, uw huiskamer oefent invloed uit op het geluid dat uw luidsprekers produceert. Dat komt omdat geluid in uw kamer wordt geabsorbeerd en gereflecteerd, verzwakt en versterkt. Helaas is dat effect afhankelijk van de frequentie van het geluid waardoor het resultaat onvoorspelbaar is. Een verstoring van de ideale weergave is het gevolg.

Om het maximale uit de bestaande kamer en inrichting te halen. Meten wij de akoestiek van uw kamer voor spraakverstaanbaarheid en galm of de interactie tussen de ruimte en uw luidsprekers.

Zodat er in overleg met u akoestische aanpassingen kunnen worden verricht, zoals bijvoorbeeld akoestische panelen of het verplaatsen en op nieuw afstellen van uw geluidsinstallatie

Zodat u weer kan genieten van een excellente geluidskwaliteit.

Terug naar het overzicht